Minister Galko odovzdal detskému domovu osobné auto

19.01.2011 Prešov

Prešov 18. januára (TASR) – Detský domov v Koromli, okres Sobrance, ktorý sa začiatkom roka administratívne zlúčil s podobným zariadením v Remetských Hámroch, bude môcť na zabezpečovanie svojej prevádzky využívať ...
Počas návštevy 2. mechanizovanej brigády Rudolfa Viesta v Prešove ho dnes riaditeľke DeD Tatiane Soročinovej oficiálne odovzdal minister obrany Ľubomír Galko.
Minister konštatoval, že OS SR majú veľký počet vozidiel, ktoré nevyužívajú a sú určené na vyradenie. Keďže ide o prebytočný majetok, následne sú v zmysle platnej legislatívy ponúknuté ďalším štátnym organizáciám, prípadne ich prevedú na obce.
Podľa ministra ide väčšinou o vozidlá, ktoré sú v nepoužiteľnom stave, v tomto prípade však ide o výnimku. Galko spresnil, že Renault Laguna bol síce vyrobený v roku 1999, má však najazdený nízky počet kilometrov a preto môže dobre poslúžiť novému užívateľovi.
\"Toto je jediné vozidlo svojho druhu v OS SR, my takúto značku už nemáme a to nám spôsobovalo veľmi vysoké logistické náklady na opravu, náklady na náhradné diely. Takže toto darovanie detskému domovu bude prospešné pre obidve strany, \" povedal Galko. Dodal, že o prevode majetku uzavreli zmluvu s ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny, ktoré má v gescii detské domovy.
Previesť vozidlo do majetku detského domova sa minister rozhodol po návšteve DeD v Koromli. Z rozhovorov s pracovníkmi sa dozvedel, že deti vozia na pohotovosť, k lekárovi, do školy a na ďalšie akcie, na nevyhovujúcej Felicii, ktorá má najazdených viac ako 300.000 kilometrov.
Spolu s riaditeľkou dnes pred budovou mechanizovanej brigády auto preberali aj dvaja zverenci detského domova. Spomínaný DeD má po zlúčení dovedna 90 detí. Väčšinou ide o deti do 18 rokov, ale niektoré už presiahli aj tento vek. Jednotlivé skupiny bývajú v zariadeniach v Remetských Hámroch, v Koromli a v satelitných domoch v Sobranciach.
 

Vyberte región

mark